UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Буковині школярів мало не нагодували смердючою рибою

Після розморозки замороженого хека працівники харчоблоку Ставчанського навчально-виховного комплексу Хотинського району відчули сморід, а сам вид риби не викликав довіри

Директор Ставчанського навчально-виховного комплексу викликав державних інспекторів Хотинського райуправління ГУ Держпродспоживслужби, щоб ті перевірили якість риби. Про це повідомляє Depo.Чернівці з посиланням на пресслужбу головного управління.

Рибу до школи привіз постачальник Хотинського району, який працював з навчальним закладом по договору. 

Державні інспектори Держпродспоживслужби з'ясували, що морожений хек до розморозки зберігався у морозильній  камері харчоблоку. Після розморозки риба мала непритаманний для даної продукції запах та зовнішній вигляд. "Для підтвердження безпечності харчового продукту було відібрано та направлено зразок риби мороженої хек з метою проведення лабораторного дослідження в Чернівецьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Бракеражною комісією НВК дану партію риби мороженої хек знято з обігу", – повідомили у пресслужбі.

За результатами еспертизи стало відомо, що ця риба не відповідає органолептичним показникам, а саме: запах риби не властивий свіжорозмороженій, консистенція після розморожування не щільна, зовнішній вигляд блоків риби не властивий цьому виду риби.

Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області ініціювало позапланове інспектування постачальника харчових продуктів до Ставчанської НВК щодо дотримання оператором ринку харчових продуктів вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"