У Чернівецькому військов-спортивному ліцеї-інтернаті виявили купу недоліків

Незважаючи на заходи, які вживаються адміністрацією ліцею-інтернату щодо покращення умов навчання, побуту та відпочинку дітей, моніторингова група виявила низку серйозних недоліків

У Чернівецькому військов-спортивному ліц…

16 квітня регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області Леонід Мельников та монітор національного превентивного механізму Богдан Бойко здійснили візит до Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату, повідомляє Depo.Чернівці з посиланням на прес-службу омбудсмена.

У цьому загальноосвітньому навчальному закладі проводиться посилена військово-фізична та спортивна підготовка і поглиблене вивчення програми допризовної підготовки юнаків.

Так, на момент відвідування через аварійну ситуацію в ліцеї не працювала система водопостачання.

Через закінчення опалювального сезону температура в спальних приміщеннях коливалась від13°С до 15°С, що змусило адміністрацію закладу прийняти рішення про призупинення навчання.

В спальних приміщеннях закладу монітори виявили недостатню кількість меблів. Деякі учениці змушені зберігати свій одяг на табуретках та ліжках. Окремі наявні меблі, сантехніка, розетки потребують оновлення або ремонту. Учні самостійно намагаються відновити функціональність меблів, зокрема підставляючи табуретки під зламані ліжка.

Незважаючи на наявність прибиральниць, у ліцеї-інтернаті учні змушені прибирати туалети та ванні кімнати. У закладі практикується покарання за проступки у вигляді миття туалетів, ванних та класних кімнат, при цьому така практика обґрунтована військовим профілем закладу.

Допускаються суттєві порушення під час обліку, зберігання та використання продуктів харчування на складі та в харчоблоці. Зокрема, на кухні та на складі виявлено молоко та сосиски "Шкільні", термін придатності яких сплив, при цьому сосиски, згідно з наявними документами, вже мали бути використані. Має місце надлишок або нестача певних продуктів харчування.

В аптечці харчоблоку в наявності прострочені медикаменти.

Одна з морозильних камер складу повністю зайнята продуктами невідомого походження: заморожені гриби, сік, кури, свинячі ноги тощо.

В підсобному приміщенні підвалу, непристосованому для зберігання продуктів харчування, на підлозі виявлені необліковані свинина та печінка у замерзлому стані і більше 10 пакетів охолодженого кефіру. Кому належать вказані продукти, працівники кухні пояснити не змогли, хоча обліковані свинина та кефір в аналогічних упаковках зберігались і на складі.

Більш того, в одному з підвальних приміщень моніторинговою групою виявлена коробка з більше ніж 30 пакетами какао та розчинного напою "Галка". Моніторам пояснили, що це надлишки продуктів, які утворилися "за рахунок економії". А одна з працівниць кухні зізналася, що частину "зекономлених" продуктів підготувала для того, щоб взяти собі додому.

У душовій, яка також знаходиться в підвальному приміщенні, виявлені різні крупи, мука тощо. Кухарі повідомили, що вони заховали дані продукти від моніторингової групи. Встановити власника даних продуктів та з’ясувати їх походження під час візиту не вдалось.

За результатами моніторингового візиту готуються відповідні акти реагування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"