UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

З ринків на Буковині вилучили понад 1800 кг овочів та фруктів

Серед причин, які спонукали фахівців зняти з продажу продукцію рослинництва - органолептика, торгівля з землі та нітрати

У травні з ринків Чернівецької області спеціалісти вилучили 1818,1 кг овочів та фруктів, повідомляє Depo.Чернівці з посиланням на прес-службу головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

В управлінні зазначили, що лідером з кількості нітратів є буряк і редис, не відстає і молода картопля. А ось "нітратний присмак полуниці" можна було відчути на початку місяця. Цю ягоду завозили на Буковинські ринки із Закарпаття. Тоді фахівці встановили перевищення небезпечних речовин у три рази. Нітратний показник сягнув 183 і 206 мг/кг (при нормі 60 мг/кг). До реалізації не допустили 20 кг полуниці.

Зараз полуниця є цілком  безпечною для споживання. Адже на ринках з’являється домашня місцева полуниця, де вміст нітратів не перевищує 30 мг/кг.

Фахівці наголошують, що перед вживанням овочі, фрукти та зелень необхідно добре мити, навіть, якщо вони чисті. Кращій спосіб зменшити кількість нітратів – замочувати у воді. Для полуниці достатньо і 10 хвилин.

Нагадаємо, на Буковині зняли з продажу рибу з черв'яками та овочі з нітратами.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"